Vitamin Untuk Atasi Migrain

vitamin untuk atasi migrain

Ramai yang ambil jalan mudah atasi kesakitan dengan painkiller sedangkan hampir semua masalah kesihatan boleh di atasi oleh tubuh sendiri (bergantung kepada keupayaan dan kekuatan tubuh individu).

Adalah lebih selamat dan bijak untuk membina kesihatan melalui gaya hidup sihat (pemakanan sihat dan sokongan supplemen betul serta aktiviti fizikal) berbanding bergantung kepada ubat sahaja.

“Berikan tubuh zat dan khasiat yang diperlukan, maka penyembuhan semulajadi tubuh akan berlaku dengan lebih baik dan lebih pantas.”

Untuk migrain :
Vitamin B2 (riboflavin) dan vitamin B6 (pyridoxine) mampu membantu mengurangkan kesakitan akibat migrain.

Pengambilan vitamin B yang lengkap (B Complex) dalam diet/pemakanan seharian juga boleh mencegah penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

Kajian juga menunjukkan, kalsium bersama vitamin D membantu mengurangkan sakit kepala dan migrain sebilangan besar pesakit.

Kalsium dapat meringankan stress, memperbaiki jantung berdebar, memperbaiki depresi, mood swing dan sakit kepala.

Magnesium dapat membantu sistem saraf, pengecutan otot dan saraf, menstabilkan denyutan sekata yang sering dihadapi oleh pengidap migrain.

Bukan semua orang tahu untuk dapatkan macronutrien lengkap melalui pengiraan pengambilan kekacang, sayur, ikan, buahan, ikan dan daging dalam pemakanan harian.

Jadi, jalan terbaik adalah untuk dapatkan vitamin yang terjamin semulajadi dan selamat.

B Complex (mengandungi vitamin B lengkap) dan Ostematrix (mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D) dan ia adalah salah antara kaedah penyelesaian terbaik yang saya jumpa.

Vitamin ini adalah semulajadi, selamat dan terbukti berkesan.

p/s : Yang dah ada masalah buah pinggang tak boleh ambil Ostematrix sebab ada magnesium.

—–
Dapatkan vitamin B Complex, Ostematrix dan khidmat nasihat melalui :

MD. LATIFF
Telegram : masterlatif.com/telegram
Whatsapp : masterlatif.com/whatsapp

SHARE
Penulis berkongsi informasi tentang vitamin dan supplemen yang betul, selamat dan berkesan untuk membantu rakyat Malaysia hidup lebih sihat. SMS, Whatsapp / Telegram di : 018-4024 608

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here